A PHYLAXIA 1912. Holding Nyrt. február 15-én visszavásárlási jog (opció) kikötésével az ALPHA-VET Állatgyógyászati Kft. (1194 Budapest, Hoffher Albert u. 38-40.) részére értékesítette a Phylaxia Pharma Zrt-ben (8000 Székesfehérvár, Homok sor 7.; a továbbiakban Zrt.) fennálló részesedését. Az opció alapján a Holding a szerződéskötéstől számított két éven belül vásárolhatja vissza a Zrt. részvényeit, a vételi jog a részvények kisebb arányára részben is gyakorolható.


Egyidejűleg a Holding meghívásos pályázat keretében tárgyalásokat folytat a Bremer Pharma Gmbh (34414 Warburg, Werkstr. 42., Németország) részesedésének 100 százaléka - közvetlen, vagy konzorciális partnerekkel együttesen történő - megszerzéséről is. Konzorciális partnerekként a Sintofarm S.p.A. (Olaszország) valamint egyéb pénzügyi befektetők jelezték érdeklődésüket. A tulajdonrész megszerzésén túl felmerülhet egy közös vállalat létrehozása is - jelentette be a társaság.

Az 1982-ben alapított, 6000 négyzetméteres EU-GMP engedélyes fejlesztési és termelési egységgel rendelkező Bremer Pharma Gmbh állatorvosi gyógyszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik 55 alkalmazottal. Elsődleges termékeik a vitaminok, antibiotikumok, fertőtlenítőszerek és hormonok. A cégnek 400 feletti regisztrált terméke van több, mint 50 országban. Éves forgalma meghaladja a 6,5 millió eurót. Piaci forgalma nagyrészt Európából (38 %), Afrikából (18 %), a Távol- Keletről (18 %) és Közép-Keletről (16 %) származik. A saját márkanéven forgalmazott termékek mellett más gyógyszercégeknek is gyárt.

A Holding, úgy is, mint az 1912-ben alapított PHYLAXIA Szérumtermelő Rt. jogutódja, hosszú távú céljának tekinti részvételét a veteriner gyógyszeriparban. Ennek megfelelően a Holding igazgatótanácsa részletes átvilágítással vizsgálja a fenti visszavásárlási jog gyakorlása és/vagy a Bremer Pharma Gmbh-val kapcsolatos akvizíció gazdasági előnyeit, melynek eredményéről később tájékoztatást adnak ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!