A vezető részvények mindegyike szerdai záróára alatt fejezte be a csütörtöki tőzsdenapot, a legnagyobb mértékben a Mol és az OTP gyengült. Az összeforgalom nem volt túl jelentős, nem sokkal haladta meg a 15 milliárd forintot.

Az OTP Bank részvénye 1,8 százalékkal ért kevesebbet csütörtök délután, mint az előző nap végén; árfolyama 5580 forint volt. A bankpapír ugyancsak egész nap a piros tartományban mozgott.

A Mol az OTP-hez hasonló mértékben lett olcsóbb; délután fél öt után 17 500 forintot adtak az olajcég papírjáért.

Az Mtelekom közel 1 százalékkal gyengült, záróára 720 forint lett; míg a blue chipek között a Richter úszta meg a legkisebb zakóval, a gyógyszergyár értékpapírjának jegyzése 0,2 százalékkal 41 600 forintig ereszkedett.

Az Egis ennél többet, 0,5 százalékot veszített árából, így az 19 200 forinton állapodott meg.

Az igazán jelentős mínuszokat azonban ezúttal a kisebb papírok szenvedték el, a Csepel és a Forrás-papírok közel 6 százalékkal gyengültek minimális forgalomban. A nap nyertese egyértelműen az Orco volt, amely 6,3 százalékkal drágult, papírjait 65 millió forintért adták-vették.

Szintén növelni tudta részvénye árát az Állami Nyomda és a Rába is, és az érzékelhető forgalmat bonyolító társaságok között a Pannergy és az RFV is drágábban forgott csütörtökön délután, mint az előző napon.

A Budapesti Értéktőzsde indexének csökkenése közben a vezető nyugati piacokon az óvatos bizakodás szellemében enyhe emelkedés volt tapasztalható, és a régiós társak is jobban teljesítettek a magyar tőzsdénél, Prágában nem egészen 1, Varsóban pedig 1,4 százalékkal került előző napi záróértéke alá az irányadó mutató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!