A tokiói börze Nikkei-225 mutatója 11217 ponton hagyta el a parkettet, ami 0,47 százalékos csökkenésnek felel meg, míg a szélesebb merítésű Topix-index 1141 pontos záróértéke 0,36 százalékos mérséklődést takar. Az erős jen elsősorban a nagy exportőr cégeknek tett rosszat, mindenek előtt a Toyota Motor Corp. papírja sínylette meg a japán deviza felértékelődését. Csökkenéssel zárt a Toshiba Corp. is, miután a Merrill Lynch kedvezőtlen jelentést tett közzé az amerikai chipszektorról, ami kihatott a japán gyártóra is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!