A magyar konvergencia program nem volt hatással a magyar részvénypiacra, ugyanakkor napközben az óvatos európai börzék miatt nem találta az igazi irányt a magyar tőzsde. A nap végére azonban az amerikai piacok határozottabb emelkedését követve lendületbe jött az OTP és a Mol, így végül pluszban zárt a piac. A BUX így 0,8 százalékkal 18 059 pontra emelkedett, elsősorban az OTP jó teljesítményének betudhatóan. A bankrészvény egész nap szépen húzott felfelé a 4540 forintos záró árnál azonban járt feljebb is a részvény 40 forinttal. Az 1,8 százalékos emelkedés azonban így is jó teljesítmény volt, amelyet csak a Mol közelített meg a nagyok közül 1,6 százalékos drágulásával. Az olajtársaság esetében már nem volt ilyen egyértelmű a nap, napközben ugyanis többször megbicsaklott a részvény árfolyama. A nap végi záró ár azonban kereken 16 000 forint lett, úgy hogy nem sokkal a piac zárása előtt még mínuszban is forgott a részvény.

Nem sikerült viszont hajráznia a Magyar Telekomnak. A részvény a közelgő osztalék és a jó hangulat ellenére elég nagyot esett. A 415 forintos záró ár ugyanis 1,2 százalékos csökkenést jelentett a részvény árfolyamában. Szenvedett a Richter is, a gyógyszergyártó továbbra sem tudja a jó hangulatú napokat emelkedésre kihasználni. Nem volt ez alól kivétel a keddi sem, a részvény árfolyama ugyanis 0,2 százalékkal 34 150 forintra esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!