Nem következett be a többek által várt megnyugvás a magyar részvénypiacon Matolcsy György újabb megszorító csomagról szóló szerdai bejelentését követően. A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója 1,7 százalékkal 18 950 pontig ereszkedett, miután az egész napot a negatív tartományban töltötte. A forgalom 10 milliárd forint fölött alakult.

A főbb papírok között csak a Mol tudott szerényebb mértékben drágulni, az olajrészvény 0,3 százalékkal 18 650 forintig erősített.

Szerda után ezúttal is az OTP Bank részvénye volt a nap vesztese, a jelek szerint a befektetők nehezen tudják megemészteni a bankadó meghosszabbítását. A bankpapír az előző napi közel négyszázalékos árfolyamcsökkenést követően majdnem 5 százalékkal lett olcsóbb, így záráskor 4035 forinton állt. Az FHB ugyancsak 1 százalékot közelítő mínuszban, 472 forinton zárt.

Nem örülhettek az Mtelekom-részvény tulajdonosai sem, ugyanis jócskán másfél százalék fölötti mértékben, 403 forintig csökkent az árfolyam. A lejtmenet motivációi között szerepelhetett, hogy a távközlési cégekre is kivetik a közműadót, ami így a Magyar Telekomnak is fájhat - derül ki a Brüsszelnek csütörtökön benyújtott jelentésből. A helyi építményadó kiegészítéseként a villany-, gáz-, víz-, csatorna-, távközlési (telefon, kábeltévé, internet) vezetékek (nyomvonala) után ezek tulajdonosára 100 forint/m adó vethető ki - közölte a kormany.hu.

Körülbelül 1 százalékot veszített a Richter is, így 40 500 forinton adták-vették a zárásban. Az Egis ugyanakkor szerény pluszban fejezte be a napot, 18 400 forinton.

A kis papírok sem tudtak jelentősebb erősödést felmutatni, ám összességében kevésbé sújtotta őket az eladási hullám; a BUMIX-index 0,4 százalékkal került előző napi zárószintje alá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!