Az A kategóriás cégek eredménye összesen 55 milliárddal csökkent

A 29 "A" kategóriás tőzsdei cég együttesen 122,9 milliárd forintos eredményről számolt be a harmadik negyedévben. A 29 cégből 3 - az econet, az Antenna és a Humet - tavaly ilyenkor nem adott jelentést, őket nem számítva az eredmény magasabb, hiszen mindhárom cég veszteséges volt.
Korányi G. Tamás, 2001. november 14. szerda, 11:36
Fotó:

A tavalyi 178 milliárdos összeredménnyel immár összevethető új számunk 127,5 milliárd forint, vagyis az "A" kategóriás cégek eredménye 31 százalékkal, 55 milliárd forinttal csökkent. A kieső profitból - ez 4 cég esetében adózás előtti eredmény, de tavaly is az volt - 35 milliárd forintot a Mol egymaga szállított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK