Korábban a hazai gyógyszergyártók többször közölték az egészségügyi tárcával: ha elfogadják a törvényt, ellehetetlenül a magyar gyógyszeripar - írja a hirado.hu. Ennek ellenére az országgyűlés igent mondott a jogszabályra, így nem maradt más, mint normakontrollt kérni a köztársasági elnöktől - mondta a Független Hírügynökségnek kedden Tóth Judit, a MAGYOSZ kommunikációs igazgatója. A törvénynek az a passzusa érinti legérzékenyebben a magyar gyógyszergyártókat, amely az orvoslátogatókról szól, az orvoslátogatók engedélye után évi 5, illetve 1 millió forintot kell befizetniük a gyártóknak az államkasszába attól függően, hogy gyógyszerre vagy gyógyászati segédeszközre kívánják rábeszélni az orvosokat. Már az eredeti törvényjavaslat ellen is tiltakoztak a gyártók, pedig abban még csak az szerepelt, hogy az orvoslátogatók után csak egyszer kell 5 millió forint nyilvántartásbavételi díjat fizetni, és az engedély megújításáért évente további 1 milliót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!