Az index augusztusban -7,1 ponton áll a júliusi -12,9 pont után. A MarketWatch által megkérdezett elemzők -5 pontra számítottak.

A Wall Street-i indexek azt adat után estek, de utána ismét emelkedésnek indultak. A fő mutatók jelenleg a pozitív zónában tartózkodnak: a Dow és az S&P-500 0,3, míg a Nasdaq 0,5 százalékos nyereségben jár. A negatív hírt a Cisco erős eredménye és egy kínai gazdaságösztönzésre utaló hír tompította.

A Cisco Systems részvényei a gyorsjelentés után 7 százalékkal amelkedtek, miután a várakozásokat felülmúló első negyedéves eredményt tett közzé és közölte, hogy a negyedéves osztalékot 75 százalékkal megemeli.

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart Stores 3 százalékot esett, miután jelezte, hogy a harmadik negyedévben az eredménye elmaradhat a Wall Street-i várakozásoktól. A vállalat második negyedéves eredménye 5,7 százalékkal nőtt és megemelte várakozásait a 2012-es pénzügyi évére.

A Facebook eközben rekord mélységbe zuhant közel 7 százalékos mínusszal. A MarketWatch szerint a részvények értéke a májusi elsődleges részvénykibocsátás (IPO) óta megfeleződött..

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!