Az ázsiai tőzsdék emelkedtek

Az ázsiai tőzsdék emelkedéssel zárták a hét utolsó kereskedési napját. Az Egyesült Államokban az amerikai szenátusi bankbizottság csütörtökön jóváhagyta Janet Yellen jelöltségét az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve élére. Ezt általánosan jó jelnek vették a régióban, és felfele indultak el a tőzsdeindexek.
MTI-Eco, 2013. november 22. péntek, 08:22
Fotó: Napi.hu

Tokióban a Nikkei-225 tőzsdeindex 0,10 százalékkal, 16,12 ponttal 15 381 pontra, hathónapos csúcsra emelkedett. A tőzsdén a lakossági pénzügyi szolgáltatók és az elektronikus háztartási eszközök gyártóinak részvényei erősödtek, a vas- és acélipari vállalatok és a halászattal és erdőgazdálkodással foglalkozó cégek papírjai gyengültek.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,62 százalékkal, 12,45 ponttal 2006 pontra emelkedett. A tőzsdei kereskedés volumene közepes volt, a dél-koreai won kicsit erősödött az amerikai dollárral szemben. A koreai tőzsdét megtámogatta az amerikai tőzsdeindexek erős teljesítménye. Az állami tulajdonban lévő Korea Electric Power Corp részvényei 3 százalékot, a Samsung papírjai 0,69 százalékot, a Hyundai Motor részvényei 0,2 százalékot emelkedtek.

Sydneyben az ausztrál S&P/ASX 200 tőzsdeindex 0,90 százalékos, 47,58 pontos emelkedéssel 5335 ponton zárt. Stan Shamu az IG elemzője Melbourne-ben szintén az amerikai tőzsdék hatásával magyarázta bizakodói ausztrál tőzsdei hangulatot. A részvénypiacon a bányászati és energetikai cégek papírjai teljesítettek jól, a BHP Billiton 0,72 százalékot, az Aurora Oil & Gas 3,4 százalékot emelkedett.

A tokiói zárás idején még nyitva tartó kínai tőzsdék vegyesen mozogtak. A sanghaji tőzsde 0,35 százalékkal gyengült, a hongkongi tőzsde 0,47 százalékos emelkedést mutatott. Csütörtöki adatok szerint októberben csökkent a kínai feldolgozóipar teljesítménye, de a kínai tőzsdék így is jó hetet zártak. A hongkongi tőzsdeindex heti szinten 7,2 százalékot, a sanghaji 3,1 százalékot növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK