Az Ebola ráijesztett Európára

A vezető nyugat-európai tőzsdeindexek többnyire a veszteséges zónában mozogtak délelőtt, ami a MarketWatch szerint annak tudható főleg, hogy ebolás beteget diagnosztizáltak New Yorkban.
Napi.hu, 2014. október 24. péntek, 11:22

Délelőtt negyed 12 körül a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek többnyire veszteségben jártak: az FTSE-100 0,2, a DAX és a CAC-40 pedig 0,3 százalékkal teljesített rosszabbul az előző napi záráshoz képest. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékkal esett. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB ezzel szemben 0,2 százalékkal erősödött, a madridi IBEX-35 pedig plusz nulla körül stagnált.

A MarketWatch szerint a traderek megijedtek attól a hírtől, hogy egy Ebola által érintett afriaki területen járt orvosnál New Yorkban kimutatták az Ebola-fertőzést csütörtökön - járvány kitörésétől tartanak ugyanis a világ egyik pénzügyi központjában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK