Az elemzés megállapítja, hogy a főbb gazdasági centrumok, az Egyesült Államok, Japán és a nyugat-európai országok tőzsdeindexei a gazdasági trendforduló késlekedése miatt stagnálnak. Az év eleje óta a Dow Jones ipari átlag 2%-kal, a japán NIKKEI-225 4%-kal nőtt, a német Xetra DAX pedig 2%-ot veszített értékéből. A befektetők a gyors gazdasági növekedést elérő kelet-közép-európai országokat részesítették előnyben a fejlett országok részvénypiacával szemben, így a dollár-elszámolású orosz RTSI részvényindex 50%-ot, a magyar BUX 24%-ot növekedett idén. A fejlett országok gazdaságában az év második felére várt trendváltás a közép-kelet-európai országok gazdasági növekedését gyorsítani fogja, ezért nem számítunk a térségbe fektetett részvénytőke kivonására. A magyar tőzsdeindex további emelkedését az elemzői várakozásokat meghaladó első negyedéves gyorsjelentések is segítik, előrejelzésünk szerint a BUX index október végére eléri a 9500 pontos értéket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!