Az Egis Rt. 2005-2007 között a gyógyszerkészítmény-gyártás korszerűsítésére és kapacitásbővítésére folyó áron mintegy 6,1 milliárd forint ráfordítású fejlesztési programot valósít meg. Ez a program megfelel a társasági adóról szóló 22/B § (1) a.) bekezdésben leírt társasági adókedvezmény feltételeinek - jelentette be a társaság. Az Egis Rt. vonatkozó pályázatát a Pénzügyminisztérium jóváhagyta, így a társaság a 2006/2007, a 2007/2008 és a 2008/2009 üzleti években a fejlesztések megvalósulása után társasági adókedvezményt vehet igénybe. Az adókedvezmény összege a program keretében aktivált beruházások ráfordításának 35-40 százaléka lehet, de az egyes években legfeljebb a tárgyévi adókötelezettség 80 százaléka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!