Az egyéves hozam is araszol a nulla felé

A tervezett 20 milliárd forintnyi diszkont kincstárjegyet sikeresen értékesítette csütörtökön az ÁKK, a hozam pedig tovább csökkent, így már 0,4 százalék alatt van.
portfolio.hu, 2016. december 1. csütörtök, 13:47
Fotó: Napi.hu

Az előzetesen meghirdetett 20 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegyre 82,9 milliárdnyi ajánlatot nyújtottak be a befektetők, így végül az ÁKK a tervezett mennyiséget fogadta el - írja a Portfolio.hu.

Az átlaghozam 0,38 százalék lett, ami kilenc bázisponttal maradt el a két héttel korábbitól és hét bázisponttal a szerdai másodpiaci referenciaértéktől. Az elfogadott ajánlatok hozama 0,36-0,39 százalék között szóródott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK