A Napi Gazdaság cikke


A társaság április végi éves közgyűlésén már hasonló döntést hozott, ám (az akkor még a jelenlegi 485,5 millióval szemben 403,9 millió forintos) tőkeleszállítást az igazgatótanács egy későbbi határozatában visszavonta. Az akkori döntés a tízszeres szavazati joggal járó elsőbbségi részvényeket nem érintette volna. Az októberi közgyűlésen várhatóan Humet Befektetési Nyrt.-re változtatják a társaság nevét, amelynek új székhelye megszavazása esetén a Telepes utca 53. lehet. Új napirendi pontként szerepel a könyvvizsgáló visszahívása és új választása. Az indoklás szerint a társaság jutányosabb árat szándékozott kialkudni az előző könyvvizsgálónál, amely azonban nem járult hozzá a költségek csökkentéséhez. Az új könyvvizsgáló a dokumentum szerint a korábbinál lényegesen kedvezőbb díjazás mellett vállalta a munkát (az előző iroda nettó 2,1 millió forintos éves költségével szemben 1,7 millióért).Ezen felül menetrendszerűen felkerült a napirendre az igazgatóság felhatalmazása 2 milliárd forintos zártkörű vagy nyilvános tőkeemelésre, ezúttal jövő december 31-ig bezárólag.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!