Az erősödő dollár gyilkolja a nemesfémet

Az arany az elmúlt öt hét legnagyobb bukását produkálta, miután a dollár tovább erősödött, így az arany veszített vonzerejéből, mint alternatív befektetési eszköz.
NAPI Online, 2008. május 29. csütörtök, 16:30
Fotó:

A dollár 0,5 százalékkal emelkedett az euróhoz és jenhez képest is, miután napvilágot látott, hogy a Fed újrakezdi a kamatemelési periódust; ez egyben az olaj árának csökkenését is okozta. Szakértők szerint a dollár stabilizálódásával az arany ára tovább eshet. ha a Fed emel, akkor az megerősíti a dollárt, akkor pedig kipukkad a nyersanyag-lufi.

Júliusi szállítással az arany ára 2,2 százalékkal, azaz 19,60 dollárral esett unciánként 885,40 dollárra. A három napja egyfolytában hanyatló arany már 14 százalékot veszített értékéből a március 17-én elért 1033,90 dolláros rekord óta.

Az ezüst ára 3,1 százalékkal, 16,875 dollárra süllyedt unciánként, júliusi szállítási határidővel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK