Az euró tovább kínozza a dollárt

Tovább erősödik az euró a dollárral szemben, ami hosszabb távon hátrányos az európai kisembereknek.
NAPI Online, 2007. szeptember 21. péntek, 10:25
Fotó:

Az euró ismét rekordot döntött a dollárral szemben, ezúttal az 1,41-es szintet rombolta le maga előtt, miután a Ben Bernanke Fed-elnök azt találta mondani, hogy a jelzálogpiaci helyzet romolhat. Az európai fogyasztó részben örülhet az erős valutának, hiszen csökken például a dollárban elszámolt energiahordozók importára, ugyanakkor a megdrágult európai export nem könnyíti meg sokuk munkaadójának életét.

A gyengülő dollár kellemetlenül érinti az ázsiai országokat is, mivel fő exportpiacuk az USA.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK