A kezdeti gyengélkedés után a legfontosabb nyugat-európai tőzsdemutatók szintén erősödésbe váltottak. A hotelláncok részvényei felfelé vették az irányt, a francia Accor szállodacsoport papírjai például több mint 5 százalékkal drágultak, miután a társaság első féléves eredményének duplázódásáról számolt be. Az árfolyamnak a frissen bejelentett, félmilliárd eurós részvény-visszavásárlási program szintén jót tett, de a brit szektortárs Whitebread papírjainak drágulása mögött is hasonló okok álltak. Az FTSE-100 0,5 százalékkal 6132,20 pontra, a DAX 0,1 százalékkal 7439,18 pontra , a CAC-40 0,8 százalékkal 5520,02 pontra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!