A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1 százalékos nyereséggel 5952 ponton, a frankfurti DAX-30 0,9 százalékos emelkedéssel 7078 ponton, a párizsi CAC-40 1,1 százalékkal a hétfői záró fölött, 3927 ponton zárt. A Stoxx Europe 600 indexe 1 százalékos nyereséget ért el.


A keddi emelkedést részben annak tulajdonították elemzők, hogy Kína támogatásáról biztosította az EU és az IMF euróövezeti adósságválság elhárítására irányuló erőfeszítéseket.

A befektetők mindeközben nem sokat törődtek a portugál leminősítés lehetőségéről szóló hírekkel. A Moody's fenyegetése ellenére a portugál PSI 20 index 0,6 százalékot emelkedett, míg a spanyol IBEX 35 2,1 százalékos nyereséggel zárt a Santander 2,9 és a BBVA bank 3,1 százalékos emelkedése segítségével.


A londoni FTSE-100 mutatóját a Barclays 2,8 százalékos és a Royal Bank of Scotland Group 4,5 százalékos emelkedése húzta.

A dráguló fémárak a bányaipari papírokat repítették. A Fresnillo 3, a Vedanta Resources pedig több mint 3 százalékot ugrott.


A Rolls-Roys Group papírjai 2 százalékkal emelkedtek, miután a Citigroup a cég papírjait tartásól vásárlásra minősítette fel.


Franciaországban a CAC-40-et az autógyártók húzták: a Peugeot 1,9 százalékkal, a Renault pedig 2,6 százalékkal járult hozzá az emelkedéshez. Emellett a Fiat és a BMW is jól teljesített kedden, előbbi 3,6, utóbbi 2,6 százalékos nyereséget ért el.


Németországban ThyssenKrupp 1,5 és a Heidelberg Cement AG 1,6 százalékos nyereségét emelték ki elemzők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!