Az FHB Jelzálogbank nem fizet osztalékot

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. a 2013-as év eredménye után sem fizet osztalékot, hasonlóan az előző évhez - derül ki a bank április 28-ra összehívott éves rendes közgyűlésének előterjesztéseiből.
MTI, 2014. április 5. szombat, 10:59
Fotó: Napi.hu

A bank a magyar számviteli szabályok szerint 127 millió forint adózás utáni és 114 millió forint mérleg szerinti nyereséggel zárta a tavalyi évet. Mérlegfőösszege 9,3 százalékkal, 60,5 milliárd forinttal csökkent egy év alatt, 2013 végén 587,33 milliárd forintot tett ki.
A nemzetközi pénzügyi beszámolási szabályok (IFRS) szerint a csoport konszolidált mérlegfőösszege 737,51 milliárd forint, a mérleg szerinti vesztesége 4,664 milliárd forint volt 2013-ban.

A határozati javaslatok szerint a részvényesek felhatalmazhatják az igazgatóságot a társaság alaptőkéjének felemelésére legfeljebb az alaptőke 25 százalékával, névértéken maximum 1,65 milliárd forinttal. A felhatalmazás két évre szólhat.

A közgyűlési előterjesztésekből kiderül, hogy 2013-ban sem teljesültek a vezetői részvényopciós program feltételei, így az abban érintett személyek nem jogosultak kedvezményes részvényvásárlásra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK