Az IMF nélkül sincs veszélyben a forint?

A piacok már beárazták az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanságot, így közvetlen veszély nem fenyegeti a 283,30-as forint-euró árfolyamot.
NAPI, 2010. augusztus 27. péntek, 10:31
Fotó:

Nem változott jelentősen csütörtök este óta a forint-euró keresztárfolyam, péntek délelőtt 283,30-as szinten áll, a 283-284 közötti szűk sávban mozogva reggel óta - mondta a Napinak Földi Balázs a Commerzbank deviza üzeltágának vezetője.

A forint némileg alulteljesít a térségi devizákkal szemben, az utóbbi időszak sávjának gyengébb tartományában állapodott meg.

A forint erődösését a gyengébben záró amerikai és ázsiai tőzsdeindexek sem vetítik előre.

A péntek délután nyilvánosságra kerülő, a vártnál valószínűleg rosszabb amerikai GDP-adatok hatására akár erősödhetne az euró a dollárral szemben, azonban Földi szerint az utóbbi időszakban kiszámíthatatlan, hogy a negatív amerikai eredményre miként reagál az euró-dollár árfolyam.

Az 1,2723-os euró-dollár árfolyamszint némi erősödést ugyan mutat, de a rossz amerikai adatokhoz képest nem jelentős a térnyerés.

Földi várakozásai szerint a forint az utóbbi napok sávjában tartja magát, a nemzetközi hangulatot meghatározó amerikai közléssel kapcsolatban nem várható különösebb hazai változás.

Hosszabb távon az önkormányzati választások és a költségvetés határozhatja meg a forintárfolyam alakulását, a piac a jelenlegi helyzetben már beárazta az egyre biztosabb IMF-nélküliséget Magyarországgal kapcsolatban, így közvetlen és rövid távú kockázattal nem kell szembenéznie a forintnak.

Egy svájci frankért 217,35, egy amerikai dollár pedig 222,60 forintba kerül a bankközin jelenleg, az euró-svájci frank árfolyam pedig 1,3028-as szinten áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.27 11:21

Ha az USA Gdp 1,5% (várt) alatt lesz, a Bernanke meg a pesszimista stilusát veszi elő akkor igencsak futásra veszik a dolgot a kockázatos (pl Ft.) eszközben üldögélők. Ellenben hamarosan USA választások jönnek és ilyenkor bizony az adatok szépitgetése és a reménykeltő szónoklatok ideje kezd eljönni !
(Érdekes, hogy mindehez szerény hazánk nagyrabecsült politikusainak ezúttal nem sok köze lesz.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html