Több mint 20 százalékkal emelkedett júliusban a BUX, a tőzsde forgalmának növekedése azonban messze elmaradt a részvényárak emelkedésének ütemétől. Az azonnali piacon az elmúlt hónapban 916 milliárd forintos (duplikált) forgalmat regisztráltak, szemben az egy hónappal korábbi 885 milliárddal, vagy az egy évvel ezelőtt - az árfolyamok összeomlása előtt mért - 812 milliárddal. (A forgalom nyári visszaesése a szabadságolások miatt megszokott, az elmúlt 9 évben nyolcszor regisztráltak júliusban kisebb forgalmat , mint júniusban).

A lankadó kereskedési kedv a kötésszámok csökkenésén is tetten érhető, júliusban 520 ezer tranzakció zajlott a prompt részvénypiacon szemben az egy hónappal korábbi 564 ezer darabbal. Az átlagos kötési érték nagyjából az index-emelkedésnek megfelelő mértékben 1,56 millió forintról  1,76 millió forintra nőtt.


A brókercégek prompt piaci részvényforgalma alapján összeállított  sorrendben tovább növelte előnyét a két éllovas, az Erste 210 és a KBC 181 milliárdos forgalommal messze lekörözte az üldözőket. (Az Unicredit 71, a Concorde 68, a Cashline 66 milliárdos forgalmat regisztrált).


A BÉT egyre több állampapír üzletet csalogat a parkettra, júliusban már 55 milliárd forintnyi forgalmat generált.


A határidős részvénypiacon a Buda-Cash, a határidős indexpiacon az Erste bizonyult legaktívabbnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!