Az Intel leszállitotta árbevételi prognózisát

Az Intel lejjebb vitte a második negyedévi árbevételére adott előrejelzését, hivatkozva a mérsékelt európai PC-chip keresletre. A bejelentés után 11 százalékkal esett a világelső félvezetőgyártó árfolyama - jelentette a Bloomberg.
NAPI, 2002. június 7. péntek, 08:00

Az Intel áprilisban 6,4 milliárd - 7 miliárd dollár közti bevételt jelzett előre a június 29-cel záruló negyedévre, most már csak 6,2-6,5 milliárdotprognosztizál. Tegnap a félvezetőipari szövetség (SIA) is csökkentette az idei évre szóló prognózisát: eszerint az idén csak 3,1 százalékkal növekednek az ágazat eladásai a korábban jelzett 6 százalék helyett. A SIA szerint a második félévig nem várható fellendülés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK