Az irányt keresi Európa

A csütörtöki, nagyobb emelkedés után felemás képet mutatnak a vezető nyugat-európai részvénypiacok pénteken a nyitás után.
NAPI, 2011. július 1. péntek, 10:40
Fotó:

A görög-sztori az elmúlt napokban kedvező hangulatot teremtett, pénteken a jelek szerint szusszannak egyet a piacok.

Az eurózóna júniusi feldolgozóipari mutatója stagnálást jelzett, ez azonban nagyjából megfelelt a várakozásoknak.

A szektorok között gyengén szerepelnek az autógyárak, a Renault vezeti a lejtmenetet a negatív francia újautó-registrációs adatok publikálása után.

A pénzintézetek viszont továbbra is fölülteljesítők, vagyis itt még kitart a görög hírekből táplálkozó bizakodás.

A nagyobb papírok között a ThyssenKrupp több százalékot veszített árfolyamából, miután a társaság bejelentette, mégsem adja el hajóépítő egységét az Abu Dhabi MAR jachtépítő cégnek.

A kereskedés első szakasza után London, Frankfurt és Párizs is emelkedés és gyengülés határán táncolt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK