Az irányt keresik a tengerentúli tőzsdék

A tegnapi stagnálás után a mai napon is az irányt keresik a nyitás után a tengerentúli tőzsdék.
NAPI, 2010. június 17. csütörtök, 16:08
Fotó:

A Dow Jones 0,15 százalékkal, az S&P 500 0,07 százalékkal csökkent, a Nasdaq 0,08 százalékkal emelkedett a nyitást követő fél órában.

A vártnál rosszabb munkanélküliségi jelentés hatására a legtöbb befektető az arannyal foglalkozó cégek papírjaiba menekült, ezek a részvények emelkedtek a legnagyobb mértékben.

Jól szerepeltek még a légi- és az olajipari papírok, azonban az elmúlt napokban jól szereplő félvezetőkkel foglalkozó cégek részvényei majdnem 1 százalékot estek.

A nap nagy vesztesei a kiskereskedelmi cégek és viszonylag rosszul teljesítenek a vegyipari és gyógyszergyártó cégek papírjai is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK