A bankközi devizapiacot csendes kereskedés jellemezte pénteken, piacokat befolyásoló makroadat nem látott napvilágot, ám a visszafogottság sokkal inkább annak volt köszönhető, hogy a befektetők a hétvégi Írországnak nyújtandó pénzügyi mentőcsomaggal kapcsolatos döntésre várnak - mondta el a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.


Az euró/forint árfolyama 1 forintos sávon belül, 274,30 körül mozgott egész nap, délután fél öt körül 274,35 forinton jegyezték az európai közös pénzt.


A forint a régiós devizák között felülteljesítők volt, a magyar fizetőeszköz 0,5 százalékkal teljesítette túl a régiós társait.


Az euró/dollár árfolyama visszatért az 1,37-es szint alá, délután 1,3660 dolláron jegyezték az eurót.


A zöldhasú 200,85 forintot, a svájci frank 201,10 forintot ért, a brit fontért 320,40 forintot, száz japán jenért pedig 274,35 forintot adtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!