Bejöttek azok a találgatások, amelyek a könyvépítéses vásárlás mögött a baráti kéznek számító Oman Oilt sejtették. Az ománi állami olajcég pénteken jelentette be ugyanis, hogy december 18-án 15 százalék fölé, 15,4 százalékra növelte Mol-pakettjét. Szavazati aránya ugyanakkor nem növekedhet ugyanilyen arányban a 10 százalékos korlát miatt.


A cégnek korábban már volt 8 millió 774 ezer 40 részvénye - ezt a pakettet növelte most 16 090 334 darabosra. Ez azt jelenti, hogy 12 600 forintos áron 7 316 294 részvényt vásárolt meg, ami a korábban feltételezett 7,67 millió darabtól elmarad, nem beszélve a későbbi, 9-9,5 millió darabról szóló pletykákról.


Az Oman Oil magyarországi leánya ez év márciusában vált Mol-nagytulajdonossá, a részvényeket 25 000 forinton vette meg, amihez képest a pakett-növelés épp féláron történt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!