Az OTP-jelentés húzta a piacot

Pozitívan reagáltak a befektetők az OTP gyorsjelentésére, a Magyar Telekom kivételével emelkedtek pénteken a vezető részvények a BÉT-en.
MTI-Eco, 2015. március 6. péntek, 18:00
Fotó: Reuters

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 386,29 pontos, 2,16 százalékos emelkedéssel, 18 283,40 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek elmondta: pozitívan reagáltak a befektetők az OTP gyorsjelentésére, 4 százalékos pluszban zártak az OTP-részvények, igaz, közepes forgalom mellett.

Pénteken erősödött a Richter és a Mol, a Magyar Telekom is jól tartotta magát, azonban a forgalom hiánya volt a "legfájóbb" a szakértő szerint.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatóhelyettese is kiemelte, hogy az OTP gyorsjelentése "robbantotta fel" a piacot. Hozzátette: a tegnap meginduló Richter szintén folytatta az emelkedést, aminek fényében gyorsan megvették a Molt is a befektetők.

Az Erste igazgatóhelyettese elmondta: péntek este várható Moody's nemzetközi hitelminősítő országértékelése. A szakértő szavai szerint a felminősítésben nem hisznek, de néhány dicsérő szó is jó lehet az országról.

A Mol 180 forinttal, 1,52 százalékkal 12 000 forintra erősödött, 701,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 181 forinttal, 4,33 százalékkal 4360 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,51 százalékkal 394 forintra csökkent, forgalma 268,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,86 százalékkal 3840 forintra emelkedett, a részvények forgalma 746,1 millió forintot ért el.

A BUMIX 1515,93 ponton zárt pénteken, ez 9,49 pontos, 0,63 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK