Az OTP-nek még van esélye

A tegnapi esés ellenére az OTP-ben még nem sérült az emelkedő trend, a Richternél viszont folytatódhat az esés.
NAPI, 2011. február 9. szerda, 08:58
Fotó:

Van pozitív és negatív hír is a mai napra a tőzsde szempontjából: a forint elkezdett gyengülni az államháztartási hiány-adatra, viszont a svájci frank is gyengül, ami nagyon pozitív - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Ráadásul a legújabb hírek szerint már a hétvégén érkezhetnek információk a magyar reformcsomag főbb vonalairól.

A nemzetközi hangulat támogatná az emelkedést, viszont a tegnapi esés minden bizonnyal nem múlik el nyomtalanul. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy ez egy olyan jel, amely arra utal, hogy elváltunk a külföldtől, vagy csak egy egyszeri baleset, ami a Richter-warning keltette hangulatromlásra vezethető vissza.

Ha elszakadunk a külföldi trendektől, akkor nehezen prognosztizálhatóvá válik a magyar piac - tette hozzá az üzletkötő.

Az OTP-nek megmaradtak az esélyei, hogy akár új csúcsra menjen a napokban, a Richternél viszont nincs erre esély, folytatódhat a lejtmenet.

A Magyar Telekom jól viselkedett tegnap, míg a Mol esése akár egyetlen eladóra is visszavezethető, ettől még nem sérült az emelkedő trend.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK