Az OTP-Richter páros volt a nehezék

A magyar tőzsde viszont a tegnapi záróértéke közelében ingadozott szerdán, az OTP gyengélkedését a Mol ellensúlyozta.
portfolio.hu, 2013. december 18. szerda, 17:51
Fotó: Napi.hu

Az öreg kontinens befektetői is optimistábbak szerdán, az irányadó nyugat-európai indexek ugyanis kivétel nélkül erősödnek azt követően, hogy a vártnál kedvezőbb képet fest a német üzleti környezet. A Dow Jones és az S&P 500 is erősödik azt követően, hogy a vártnál sokkal jobb adat érkezett az USA lakáspiacáról. Törökországban heves indulatokat váltott ki egy most körvonalazódó korrupciós botrány, amelyben a politikai és üzleti elit is érintett lehet. Így nem csoda, hogy az ország tőzsdeindexe közel 8 százalékot zuhant az elmúlt két napban.

A hazai részvényindex a tegnapi záróértéke közelében ingadozott szerdán, a BUX értéke végül közel 0,1 százalékot esett. A hazai benchmark ezzel a teljesítményével a lemaradók között foglal helyet a közép-kelet-európai régió indexeinek versenyében.

A Mol jól teljesített, a cég árfolyama 1 százalékot erősödött, amiben az is szerepet játszhatott, hogy a társaság első embere, Hernádi Zsolt két nappal korábban saját részvényeket vásárolt, illetve a nyersolaj világpiaci ára is emelkedik. Az MTelekom is jól teljesített, a cég árfolyama 0,7 százalékot erősödött a keddi záróárához képest.

Az OTP piacán viszont bizonytalanok voltak a befektetők, a cég árfolyama 0,7 százalékot esett, aminek a hátterében elsősorban a Fed ma esti döntése, illetve bejelentései állhatnak. A másik hazai bankpapír, az FHB viszont igazi ralit produkált, ugyanis átlag feletti forgalom mellett több mint 9,5 százalékot erősödött. A Richter részvényesei viszont nem örülhetnek, a társaság árfolyama 0,9 százalékot esett.

Az amerikai indexek eltérően teljesítenek azt követően, hogy a vártnál kedvezőbb adat érkezett az USA lakáspiacáról, a Dow Jones több mint 0,3 százalékot, míg az S&P 500 értéke közel 0,2 százalékot erősödött, míg a Nasdaq több mint 0,2 százalékot esett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK