Az OTP-t is adják a ciprusi bankpánik hírére

A vártnak megfelelően gyengüléssel kezdte a hetet a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, mely elsősorban a romló nemzetközi hangulat áldozata. A rossz hangulatot az okozta, hogy Cipruson egyszeri illetéket vetettek ki a bankbetétekre, erre a szigetország betétesei megrohanták a bankfiókokat.
Beke Károly, 2013. március 18. hétfő, 09:23
Fotó: Napi.hu

A hétfői nyitás után 18 284 pontig esett vissza a BUX index, ez 0,4 százalékkal volt alacsonyabb a múlt csütörtöki értéknél. A forgalom kimondottan élénk volt a nap elején, hiszen az OTP 700 milliója mellett a Mol, a Richter és a Telekom is 200 millió feletti értékben cserélt gazdát.

A vezető részvények közül az OTP a nap vesztese eddig, mivel egyrészt a bankpapír a legérzékenyebb a nemzetközi hangulat változásaira, másrészt pedig a ciprusi bankpánik miatti negatív hullám a bankokat érintheti leginkább. A legnagyobb magyar kereskedelmi bank papírjai a nyitás után 1,7 százalékkal 4572 forintig estek vissza. Eközben a Mol 0,2 százalékkal 16 690 forintig drágult, míg a Magyar Telekom egy forintos drágulást követően 397 forintot ért.

A gyógyszergyártók felemás hangulatban indították a hetet: a Richter 33 990 forintos árfolyama 0,9 százalékkal magasabb volt a csütörtökinél, az Egis viszont 1,2 százalékkal 19 020 forintig esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.03.18 09:55

Rendkívüli tájékoztatás

Az ?OTP Financing Cyprus Company Limited? nevű cég létrehozásáról Cipruson

Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy a 1001/2007 sz. PSZÁF
határozattal összhangban 2007. október 31-én 211402 regisztrációs szám alatt
bejegyeztette az ?OTP Financing Cyprus Company Limited? nevű céget Cipruson.

A cég alaptőkéje 1.000 EUR, az OTP tulajdoni részesedése: 100%. A cég létrehozásának
célja az OTP Csoporton belüli finanszírozási tranzakciók optimalizálása.

OTP Bank Nyrt.


Na, nézze már meg valaki az OTP mérlegét, emnnyi pénzt csorgattak át a ciprusi cégükön?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html