Az OTP 22 ezret fizet az érvénytelenített részvényekért

Az OTP Bank Rt. közölte, hogy a dematerializálás céljából be nem nyújtott, érvénytelenített, ezer forint névértékű részvényekért 22 ezer forintot fizet ki, június 24-től. A pénzbeli ellenérték iránti igény a fizikai részvények érvénytelenítésének napjától – 2002. március 8. - számított öt év elteltével évül el.
NAPI, 2002. június 17. hétfő, 13:24

,Az OTP Bank Rt. közleménye szerint - összhangban a társaság tavalyi közgyűlési határozatával - a törzsrészvények és szavazatelsőbbségi részvények dematerializálása során az átalakítás céljából be nem nyújtott részvényeket a bank igazgatósága érvényteleníti. Az érvénytelen részvények helyébe lépő dematerializált részvényeket az OTP a Budapesti Értéktőzsdén értékesíti. Az értékesítést a cég az érvénytelenítéstől számított 30 napon belül megkezdi.

Az érvénytelenné nyilvánított részvények kizárólag a pénzbeli ellenértéküknek, az érvénytelenítéstől számított öt éven belüli megfizetésére jogosítanak, részvényesi jogok gyakorlása - kivéve az adott részvényre még az érvényessége ideje alatt esedékessé vált osztalék felvételét - vagy csere nem
lehetséges e részvényekkel.

Egy részvény pénzbeli ellenértéke: A tőzsdei értékesítés megkezdését követő hatvan nap alatt a társaság által értékesített részvények eladása során a bankhoz befolyt összes vételár egy értékesített részvényre eső átlaga.
Az egy darab 1 000 forint névértékű, érvénytelen, névre szóló
törzsrészvény pénzbeli ellenértéke 22 000 forint.
A bank által kibocsátott névre szóló osztalékelsőbbségi részvények törzsrészvényekké átalakítása során cserére be nem nyújtott névre szóló osztalékelsőbbségi részvények helyébe lépett,be nem nyújtott törzsrészvénynek minősülő részvények ellenértékéből levonásra kerül a részvényenkénti 5 157 forint csereérték-különbözet.

A pénzbeli ellenérték kifizetésére 2002. június 24-étől kerül sor az OTP Bank Rt. kijelölt bankfiókjaiban. A pénzbeli ellenérték iránti igény a fizikai részvények érvénytelenítésének napjától - 2002. március
8. - számított öt év elteltével évül el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK