Az OTP eshet a legnagyobbat

Az amerikai zuhanást követően eséssel indulhat a kereskedés Budapesten is, a befektetőknek azonban érdemes megvárniuk az első pánik lecsengését eladási vagy vételi döntésükkel.
NAPI Online, 2009. február 11. szerda, 08:55
Fotó:

Amerikában nem érezték elég konkrétnak a befektetők a megszavazott csomagot, és öt százalékos mínusszal reagáltak a főbb indexek. Amennyiben tovább esik az amerikai piac, akkor fontos technikai szintek törnek és további komoly zuhanás is jöhet - mondta Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője, hiszen akkor a 7450 lesz a következő szint a Dow-ban.

Az elmúlt 2-3 hónap tanulsága viszont az, hogy ekkora esés után emelkedés következik: talán emiatt esett kisebb mértékben Ázsia is, és a már nyitva lévő török piac is csak 2 százalékos csökkenést mutat.

A magyar piacon a szokásosnál nagyobb forgalmat vár a kereskedő, délelőtt eső árakkal. Nagyon fontos, hogy az első pánikot megveszik-e, a befektetőknek ez adhat iránymutatást a nap hátralévő részére. A forint/euró 292 körül áll, ami a növekvő bizonytalanságot tükrözi.
Az üzletkötő az OTP-től várja a legnagyobb esést, a Mol valamennyire rezisztens lehet. A Richter gyorsjelentése pedig nem lett olyan pazar, amire széttépnék a papírt - fogalmazott Söre. A Magyar Telekom árfolyamát az 560-565 forintnál húzódó támasz foghatja meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK