A BUX az egész napot a pozitív tartományban töltve közel 1,1 százalékot emelkedve 23 326 ponton zárt, igaz nyitás után nem sokkal még 23 552 ponton is megfordult.


A kitörő optimizmus mellett a menetelésben kiemelkedő szerepet játszott az OTP-részvény drágulása, a bankpapír ugyanis 2,5 százalékos plusszal kereken 5900 forinton végzett 11,5 milliárd forintos forgalom mellett.


A gyorsjelentését hajnalban közzétevő Magyar Telekom az elemzői várakozásoknál jobb eredményszámok folytán napközben még az élbolyban járt az emelkedést tekintve. Részvényeinek árfolyama maximumát 608 forinton érte el, a nap végére - a negatív tartományban megmerítkezést követően - azonban ez az előny 0,3 százalékosra apadt, így az utolsó kötés 599 forinton született a távközlési papírra.


Ebben részben az is szerepet játszhatott, hogy a jelentést követő sajtótájékoztatón az osztalékpolitika biztos változásáról beszélt a társaság elnök-vezérigazgatója.


A másik két blue chip teljesítménye vegyes képet mutatott. Míg a Mol fél százalékot erősödve 20 410 forinton végzett, addig a Richter a zárásban elszenvedett leöntés következtében egyedüli alulteljesítőként szinte előző záróértékén beragadva 46 670 forintot ért a kereskedés végén. Szektortársa, az Egis ellenben 1,8 százalékot emelkedve 22 200 forinton végzett.


A kisebb papírok közül a Danubius emelkedett látványosan, 8,7 százalékkal kereken 4000 forintra, igaz nem túl látványos, 23 milliós forgalomban.

A gyorsjelentését a szerdai zárás után közzétevő Pannergy papírjai szintén javítani tudtak, 1,9 százalékkal 1020 forintra drágult a részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!