Az OTP húzta Budapestet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,17 százalékos emelkedéssel, 37 941,82 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2017. október 6. péntek, 19:38
Fotó: Napi.hu

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en elmondta: a pénteki emelkedéssel a héten mintegy másfél százalékos pluszban zárt a hazai tőzsdeindex, ennek nagyobb része az OTP-nek köszönhető - írta az MTI.

A bankpapír a héten csaknem 4 százalékkal erősödött, és ehhez tett még hozzá pénteken több mint 0,6 százalékot. Az emelkedésben az is közrejátszhatott, hogy a Morgan Stanley befektetési bank szektorriportot tett közzé, amelyben az OTP-re vételi ajánlás szerepel - jelezte a szakértő, hozzátéve, hogy jól teljesített a hét utolsó kereskedési napján a Richter is.

A Mol 0,6 százalékkal 2962 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,63 százalékkal 10 305 forintra erősödött, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 482 forintot ért, forgalma 435,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama  0,51 százalékkal 6725 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK