Az OTP húzta le Budapestet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 233,08 pontos, 0,83 százalékos csökkenéssel, 27 781,05 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. július 27. szerda, 17:49
Fotó: Napi.hu

A Mol 15 forinttal, 0,08 százalékkal 17 700 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 114 forinttal, 1,67 százalékkal 6722 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 444 forintra gyengült, forgalma 617,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 52 forinttal, 0,86 százalékkal 5978 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: nem volt túl nagy mozgás a BÉT-en, hiányoztak a vevők a magyar piacról. Az egész európai régióban rosszul teljesített a bankszektor, így a blue chipek közül az OTP teljesítménye lett a leggyengébb.

Kuti Ákos, az MKB Bank makroelemzője a negyedéves pénzügyi beszámolók miatti eladásokkal indokolta a BUX csökkenését. A gyorsjelentési időszak előtt, a kockázatkerülés érdekében hajlamosak a befektetők eladni részvényeiket. Mindazonáltal az elemző nem számít negatív hírekre egyik vállalattól - Mol, Richter, OTP, Telekom - sem. A szerdai összforgalom alacsonyabb volt az átlagnál, még a nyári időszakban is. A BUX mintegy egyszázalékos vesztesége pedig azt jelzi, hogy nincs nagyfokú bizalomvesztés a magyar papírokkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK