A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója többszöri irányváltás után napi mélypontján fejezte be a hétfői kereskedést; kora délután 22 155 ponton tetőzött az index. A forgalom nem volt jelentős, valamivel 10 milliárd forint fölött alakult.

A pénteki általános emelkedés után a hét elején már inkább bizonytalan globális hangulatban a pesti parkett nem mutatott kirívó eltérést a régiós tőzsdéktől, és a délutáni tengerentúli makroadat sem gyakorolt azonnali komoly hatást a kereskedésre.

A BUX-ot főleg az OTP tartotta, míg a kis papírok teljesítményét jelző BUMIX-index nagyobb mértékben, 0,7 százalék körül süllyedt.

A blue chipek között ezúttal kizárólag az OTP-részvény fejezte be a napot a pozitív tartományban, a bankpapír jegyzése közel 3 százalékkal 4621 forintig emelkedett.

A Mol viszont másfél százaléknál nagyobb mértékben veszített árfolyamából, amely így 20 520 forinton állt a nap végén.

Önmagához képest alacsony, 100 millió forintot el nem érő forgalomban 0,9 százalékkal lett olcsóbb az Mtelekom; míg a kutatásaival kapcsolatban nem éppen kedvező hírrel jelentkező Richter 0,7 százalékos gyengüléssel 45 600 forintig süllyedt.

A távközlési papírt két részvény is megelőzte forgalom szempontjából. Az Egis ára közel másfél százalékkal csökkent, a Freesoft pedig végül a péntek délutáni szinten állapodott meg.

A legjelentősebben a Danubius és az Elmű gyengült, 3, illetve 4 százalék fölött, azonban meglehetősen szerény értékben köttettek üzletek a papírokra. A másik végletet a 8,5 százalékkal erősítő AAA Auto jelentette, de a forgalom itt is roppant csekély volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!