Kissé vegyes volt a hangulat a világ fontosabb tőkepiacain. Európa egyértelműen pozitív képet mutatott a BÉT zárásának idején, azonban az amerikai piacok mínuszban kezdtek. A budapesti zárás idejére a mutatók többsége pluszba fordult, a Nasdaq azonban mínuszban állt. A BUX hektikusan viselkedett egész nap: a reggel meredeken emelkedő index először durva zuhanásba váltott, majd visszakapaszkodott, ám délután egy óra után újabb esés következett be. Innen a váratlanul jó amerikai munkaerő termelékenységi adatok napvilágra kerülésének pillanatában újra megugrott az index fél háromkor, ám fél négy után újra visszaesés következett be. Végül a BUX 23189 ponton zárt, ami 0,4 százalékos nyereségnek felel meg. A vezető részvények vegyesen szerepeltek. Szerdán újból a forgalom több mint felét produkáló OTP-papírok drágultak; egyedül a vezető négyesből. A bankpapírok 7366 forinton zártak, ami 1,7 százalékos nyereség. A többi blue chipen csak veszteni lehetett, bár a Mol 23 300 forintos záróára egytized százaléknál is kisebb veszteséget takar. Ugyanakkor a Magyar Telekom 864, a Richter 34 505 forintos árfolyama 0,5 illetve 0,3 százalékos hanyatlást jelez. A kisebb papírok közül az FHB képtelen volt a szektortársa által diktált iránnyal azonosulni, így a kisebbik bankpapír 0,6 százalékot veszített értékéből. Az Egis 0,8 százalékos vesztesége már inkább jelzi azt, hogy a kisebbik gyógyszergyártó követte a Richter trendjét. A nap győztese minimális forgalom mellett az AAA Auto lett 11,9 százalékos ugrással, de a Phylaxia 4,2 és a Humet 4 százalékos nyeresége is kiemelkedő. Az érdemi forgalmat produkáló részvények közül a nap vesztesei a Pannonflax- és a Genesis-papírok lettek 2,3 illetve 1,5 százalékos süllyedéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!