A BUX index 18 321 pontig erősödött a szerdai nyitás után, ez 0,8 százalékkal volt magasabb a tavalyi utolsó záró értéknél. Érzékelhető forgalom egyelőre csak az OTP-ben van, a bankpapírok már majdnem egymilliárd forint értékben cseréltek gazdát, a többi részvény piacán egyelőre nem indultak be a befektetők.

Az OTP 1,3 százalékkal 4204 forintig erősödött rögtön a nyitás után, míg a Mol 17 895 forintos árfolyama 0,8 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki záró szintnél. A Magyar Telekom viszont három forintot veszített értékéből, így már csak 372 forintot ért. A gyógyszergyártók közül a Richter 0,3 százalékos emelkedéssel 36 310 forinton kezdte a 2013-as évet, míg az Egis 17 625 forintos ára 0,2 százalékos felfelé araszolásnak felelt meg.

A vezető nyugat-európai piacokon is jól indult az év: a frankfurti DAX index 1,6 százalékos ugrással kezdte a napot, a londoni FTSE 1,5 százalékot javított a nyitáskor, míg a francia CAC 40 index 1,7 százalékos javulással kezdett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!