Az OTP vezetésével támadt fel a piac

Erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, amely elsősorban az OTP másfél százalékos emelkedésének köszönhette a jó hangulatot.
Beke Károly, 2013. január 3. csütörtök, 17:24
Fotó: Napi.hu

A BUX index 18 627 ponton fejezte be a napot, ez 0,8 százalékkal volt magasabb a tegnapi záróértéknél. A forgalom is viszonylag élénk volt, meghaladta a tízmilliárd forintot.

A vezető részvények kivétel nélkül javítani tudtak, a nap nyertese az OTP lett, amely 1,5 százalékos drágulás után 4325 forintba került. A Mol eközben minimális felkapaszkodást követően 17 920 forintot ért, míg a Magyar Telekom 387 forintos árfolyama három forinttal volt magasabb a szerdainál.

A gyógyszergyártók közül a Richter egy százalékos erősödéssel 37 160 forinton állt a nap végén, míg az Egis 17 785 forintos jegyzése egy hajszállal volt magasabb a tegnapinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK