A magyar tőzsde gyengén teljesített kedden, a BUX értéke 0,8 százalékot esett, amihez 9,5 milliárd forintos forgalom párosult. A hazai benchmark ezzel a teljesítményével a középmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek versenyében.

Az esés elsősorban az OTP számlájára volt írható, a bankpapír árfolyama közel 2,6 százalékot esett, amiben részben a forint elmúlt napokban mutatott gyengülése, részben pedig az ukrajnai események játszhatnak szerepet.

A MOL árfolyama annak ellenére esett 0,6 százalékot, hogy javított a cég részvényeire vonatkozó ajánlását az HSBC, mely a korábbi semleges álláspontot követően most már felülsúlyozásra javasolja a papírokat. Ezzel párhuzamosan a Deutsche Bank célárat csökkentett, fenntartva vételi ajánlását, a UBS pedig a korábbi eladásról semlegesre minősítette fel a részvényeket.

A hazai gyógyszercégek közül a Richter árfolyama 0,9 százalékot erősödött, míg az Egis a tegnapi záróárfolyamán zárt kedden. A Magyar Telekom papírjai a hétfői záróárfolyamukon fejezték be a kereskedést.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!