A Mol 240 forinttal, 1,30 százalékkal 18 190 forintra gyengült, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 70 forinttal, 0,88 százalékkal 8060 forintra erősödtek, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 479 forintot ért, forgalma 303,7 millió forint vol

A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 2,07 százalékkal 5900 forintra esett, forgalmuk 3,6 milliárd forintot ért el.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1-enn elmondta, az OTP szembemenve az irányadó magyar és a nyugat-európai tőzsdei trendekkel erősödni tudott, míg a Mol és a Richter követte a nemzetközi trendeket. Az OTP jó teljesítményében annak lehetett szerepe, hogy a Citigroup semleges ajánlás mellett 8300 forintról 8800 forintra javította a magyar bankpapír célárfolyamát, és utóbbi bevonzotta a vevőket. Talán ez az első olyan nap Donald Trump győzelme után, hogy a dollár erősödik, de a tőzsdék ezt az ütemet már nem tudják követni. Úgy vélekedett, valószínű, hogy előbb-utóbb az erős dollár is kifullad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!