A szerdai kereskedés végére 18 632 pontig esett vissza a BUX index, ez 0,1 százalékkal maradt el az előző napi értéktől. A forgalom kissé emelkedett az utóbbi napok lanyha érdeklődése után, továbbra is a Richter okozza a kellemes meglepetést ezen a fronton, hiszen a gyógyszerpapírok szerdán is 2,7 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak.

A vezető részvények közül csak az OTP tudott javítani, a bankpapírok a csütörtökön megjelenő második negyedéves gyorsjelentés előtt 0,6 százalékkal 4498 forintig erősödtek. Az elemzők kedvező alapfolyamatokra számítanak a legnagyobb magyar kereskedelmi banktól, csak a tranzakciós illeték egyszeri emelése miatti veszteség okozhatott fejfájást. A Mol a keddi eredményközlést követően 0,6 százalékkal 16 200 forintig esett vissza, a társaság ugyan a vártnál kicsivel jobb, de így is jelentősen visszaeső számokról számolt be. A Magyar Telekom a vegyes elemzői megítélés áldozata, hiszen a keddi viszonylag jelentős emelkedést két forintos lecsorgás követte, így 324 forinton kötötték az utolsó üzletet.

A gyógyszergyártók is beálltak a sorba, enyhe mínuszban zártak. Számszerűsítve a Richter 0,1 százalékkal 3730 forintig csorgott le, míg az Egis 20 800 forintos árfolyama fél százalékkal volt alacsonyabb a keddinél.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!