Két százalékos emelkedéssel fejezte be a mai kereskedést a BUX a kedvező nemzetközi hangulat közepette az átlagosnál magasabb, 12,3 milliárd forintos részvénypiaci forgalom mellett. A gyorsjelentés után az OTP 3,4 százalékos pluszban zárt, a negyedéves eredményeit éjfélkor publikáló Mol pedig 0,8 százalékot emelkedett. A vezető részvények közül a Magyar Telekom 2,5, a Richter pedig 1,7 százalékos erősödéssel zárta a kereskedést.

Óvatosságra intett Janet Yellen, leendő Fed elnök a jegybanki eszközvásárlások kapcsán. Yellen szerint a gazdaságnak szüksége van a jegybanki segítségre, körültekintőnek kell ugyanakkor lenni, amikor azok visszavonásáról döntenek. A túl korai és a túl késői bejelentésnek is megvannak a kockázatai - figyelmeztetett Yellen. A következő kamatmeghatározó ülések mindegyikén napirenden lesz a kérdés.

Az amerikai indexek tegnapi lendülete is eltűnt, minimális eséssel indult a kereskedés. A kereskedés indítása előtt mintegy fél órával a Dow futures és az S&P 500 futures értéke 0,1 százalék körüli pluszban tartózkodott, míg a Nasdaq futures 0,2 százalékkal került lejjebb.

A várakozásoknak megfelelően tovább csökkent a frissen regisztráló munkanélküliek száma az Egyesült Államokban. A múlt heti 339 ezres érték 2 ezres elmaradást jelent a két héttel korábbi szinthez képest, a két héttel korábbi értéket azonban felfelé módosították. A konszenzus 330 ezer volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!