Az elnök tegnapi beszédében elismerte a kormányzat késlekedését az elmúlt időszakban, és a katasztrófa sújtotta New Orleans lakói előtt ígéretet tett arra, hogy újjáépítik a teljes partvidéket, ráadásul csomagot dolgoznak ki az ott élők megsegítésére. A Katrina hurrikán így lényegében hozzájárulhat majd a gazdasági növekedéshez vélik a szakértők, ami a vállalati eredményeken is meglátszódik majd. A befektetők optimizmusát ráadásul a csökkenő olajár is hízlalta.


Az Adobe szoftvercég árfolyama viszont pénteken azért drágult, mert a vállalat az elemzőknél optimistább megítélést tett közzé a mostani harmadik negyedévről. Az Intel kurzusát pedig az emelte, hogy a Credit Suisse First Boston semlegesről felül súlyozásra minősítette a papírok ajánlását. Hasonló okokból javított az Exxon Mobil is, itt a Deutsche Bank AG javított a besoroláson.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!