A jó hangulatú amerikai zárásoknak és a Bernanke szavainak a távol-keleti befektetők is megörültek. Eközben az ázsiai ország jegybankja változatlan sávban - 0-0,1 százalék - hagyta az irányadó kamatot. Ráadásul az ázsiai országban két vállalati gyorsjelentés is érkezett, melyek a vártnál sokkal jobbak lettek. Az Advantest és a Kyocera részvények is erősödéssel reagáltak a jó első negyedéves adatokra, mindkét részvény 5 százalékot meghaladó emelkedéssel fejezte be a napot. A Panasonic 2,3 százalékkal erősödött arra a hírre, hogy költségcsökkentés céljából globális szinten 40 000 dolgozójától válna meg a társaság. A Sony közel 5 százalékkal szakad a mai kereskedés során, a cég a Playstation-ök felhasználói adatainak ellopása miatt került eladói nyomás alá. Az autógyártók közül a Honda érdemel említést, közel 3 százalékkal emelkedett a részvény.

Indiában a technológiai szektor lefelé mozdult, a Wipro várnál rosszabb negyedéves számai és a kevésbé optimista kilátásai magukkal rántották az Infosys és a Tata Consultancy Services rivális társaságok részvényeit is, habár a csökkenést mértéke 1 százalékon belül maradt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!