Vörösben állnak az ázsiai tőzsdék

Az ausztrál tőzsde kivételével gyengüléssel zártak a vezető börzék Ázsiában, ahol a még nyitva tartó néhány piac mindegyike mínuszban állt csütörtökön - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. március 7. csütörtök, 07:42
Fotó: Getty Images

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,71 százalék csökkenéssel, 21 444 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,92 százalékkal gyengült szerdai záróértékéhez képest.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,29 százalékos emelkedéssel, a tajvani tőzsdemutató viszont 0,44 százalékos csökkenéssel zárt.

A reggel 7 órakor még nyitva tartó szöuli tőzsde 0,60 százalékos, a sanghaji börze 0,11 százalékos, a hongkongi pedig 0,78 százalékos gyengülést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 13 cent (0,20 százalék) emelkedéssel, 66,12 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK