Lefelé vette az irányt ma reggel az ázsiai indexek többsége, miután a Fed tegnap esti bejelentése csalódást okozott a befektetőknek. A Fed nem kötelezte el magát a további eszközvásárlási program mellett és az amerikai jegybank rontott a gazdasági kilátásokra vonatkozó várakozásain is.

A hangulaton az sem segített ma reggel, hogy Kínából érkezett egy kedvezőtlen adat. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index júniusban 48,1 pontra esett az egy hónappal korábbi 48,4 pontról, vagyis a konjunktúra és a dekonjunktúra határát jelző 50 pont alatt maradt. Ezzel már 8 egymást követő hónapban csökkent a feldolgozóipari aktivitást alakulásának indikátora.

Ennek hatására az ázsiai indexek többsége esik ma reggel, a kínai Shanghai Composite 1,4 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 0,9 százalékkal, a szingapúri Straits Times 0,8 százalékkal került lejjebb. Ez alól kivételt képezett a Nikkei, ami 0,8 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!