Ázsia esett

Az ázsiai tőzsdék pénteken estek, a tokiói tőzsde egyhónapos mélypontra, a szöuli kéthónapos mélypontra süllyedt. Japánban a jen túlzott erősödése is ráerősített a tőzsdei árfolyamok gyengülésére, de összességében a régió gyenge teljesítménye összhangban van a globális tőzsdepiacok általános mozgásával az elmúlt napokban.
MTI, 2013. november 8. péntek, 09:36
Fotó: Napi.hu

A japán Nikkei-225 index 1 százalékkal, 142,44 ponttal gyengült és 14 086 ponton zárt. A Sony 2,66 százalékot esett, a Sharp Corp 2,78 százalékot, a Toyota autógyártó 1,12 százalékot, a Panasonic 2,55 százalékot veszített. A legnagyobb gondot a jen dollárral szembeni erősödése okozta, a dollárt egy ideig 98,12 jenért is jegyezték.

A szöuli Kospi index 0,96 százalékot, 19,17 pontot esett és 1984 ponton zárt. A Kospi heti szinten 2,3 százalékot gyengült. Pénteken a tőzsdén a Samsung papírjai 1,88 százalékot veszítettek értékükből.

Az ausztrál S&P/ASX 200 index 0,39 százalékot gyengült, 21,34 pontot veszített és 5400 ponton fejezte be a napot. Előző héten még öthetes csúcson volt a tőzsdeindex, de mostanra az amerikai pénzpiacok esetleges beszűkülése, illetve az ausztrál gazdasági növekedés várható lassulása visszavetette a tőzsdei részvényárfolyamokat.

A tokiói tőzsdezárás idején még nyitva tartó kínai tőzsdék szintén estek. A sanghaji tőzsde 1,09 százalékos, a hongkongi tőzsde 0,63 százalékos gyengülést mutatott péntek reggel. Bár a frissen közzétett adatok szerint októberben jelentősen erősödött a kínai export szeptemberhez lépest, ennek végül kevés hatása lett a tőzsdékre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK