A részvénypiacok optimista hangulatát a szerdai nap folyamán érkező várakozások feletti amerikai makroadatok is segíthették. A Távol-Keleti kereskedést az is támogathatta, hogy a befektetők a ma-holnap megrendezésre kerülő Európai Uniós csúcstól az öreg kontinens adósság problémáinak részbeni rendezését remélik.

Mindezek fényében az irányadó indexek jelentős emelkedést mutatnak, a tokiói Nikkei 1,5 százalék, a hongkongi Hang Seng 0,2 százalék, a Straits Times 0,9 százalék pluszban áll.

Néhány japán exportőr a kedvező makrohírekre és az enyhén lefele korrigáló yenre tekintettel felfele indult el, a Panasonic Corp. 1,6, Toshiba Corp. 2,1, míg a Toyota Motor Corp. 2.6 százalékos pluszban áll.

A bankszektor szintén jól teljesít Ázsiában: Japán legnagyobb bankja, a Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. 1 százalékkal került feljebb, miután a Reuters információi szerint túladott egy 430 millió dollár értékű indiai banki érdekeltségen.

Az amerikai kereskedésben emelkedő olaj segítette az ázsiai energiaipari cégek papírjait: az Inpex Corp. 1,3 százalék, a JX Holdings Inc. 1,5 százalékkal ment feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!