Ázsia is bekapcsolódott az esésbe

Az ázsiai piacok sem teljesítettek jól a tegnapi amerikai esést követően.
portfolio.hu, 2011. május 12. csütörtök, 08:49
Fotó:

Tegnap az amerikai indexek fontos szintek alá estek, mellyel megtört az előző napok szép emelkedő trendje. Ez és az eső nyersanyagárak pedig éreztették a hatásukat Ázsiában is. Továbbá a csökkenést a gazdaság lassulásától való félelem is vezérelte. Délután meglátni, hogy ezt a fontos amerikai makroadatok (például kiskereskedelmi forgalom) majd mennyire igazolják.

A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 1,3, az ausztrál S&P ASX 200 1,7 százalékot esett, miközben a kínai Shanghai Composite 0,9 százalékot veszített eddig az értékéből.

A japán Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a Toyota haladt az élen a maga 3,1 százalékos emelkedésével, miután bejelentésre került, hogy Japánon kívül újraindul a termelés Ázsiában. Ennek kapcsán például Kínában november helyett már június közepén kezdik újra az összeszerelést. A vesztesek sorát a Komatsu, a Japan Tobacco és Mitsubishi vezette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK